Gebruikerslogin

De eerste keer naar Camp Yachad - augustus 2010 (Lies)

Even een inleiding voor wie nog niet heeft gehoord van Camp Yachad: dit is een danskamp met Israëlische choreograaf-lesgevers. Elk jaar in augustus vindt dit plaats in Malle. ‘Yachad’ betekent samen, samen dansen dus.

Zaterdagochtend 7 augustus: ik sta op met spanning en veel vragen. “Hoe zou het worden op Camp Yachad? Hoe ziet een dag eruit? Wie gaat daar allemaal zijn?...” Het ging een verrassing worden.
Om 12 uur sta ik Gina op te wachten op de parking. Gepakt en gezakt vertrekken we naar Gent waar we Bert oppikken. Daarna rijden we naar de parking aan het UZ om Marquita en Nele te laten volgen. Niemand van ons 5 heeft dit kamp al eerder gedaan, voor iedereen wordt het een verrassing. Veilig en wel toegekomen aan het provinciaal vormingscentrum te Malle staat er een verwelkomingscomité ons op te wachten. Er wordt ons een kamer aangewezen en we gaan uitpakken. Nog geen halfuur nadat we aankwamen konden we al beginnen dansen op de welcome harkada (‘harkada’ betekent instuif). Na dit uurtje instuif leerden we van de drie lesgevers Oren, Chen en Ohad elk al één dans. Na het avondmaal begon de eerste officiële harkada om 9 uur. De avond startte met een toneeltje van de kinderen en steeds waren we in het thema van de dag. De vier avonden kregen elk een natuurelement: water, vuur, aarde en lucht. De laatste avond was een mengelmoes van alles.
Elke ochtend begonnen de eerste lessen om 9.15 u, dus bleven we niet te lang op de eerste avond. De avonden daarna keken we niet meer naar het uur .
Er was per dag een sessie in de voormiddag waarbij we nieuwe dansen leerden. In de namiddag waren er twee workshops: parendansen, zumba, tango, oldies,… Na het vieruurtje volgde de review waarbij alle geleerde dansen herhaald werden.
De laatste dag begon zoals de vorige dagen met een sessie. Na de middag was er platte rust om ’s avonds de marathon te kunnen dansen: van 9 uur tot 8 uur ’s ochtends!
Donderdagochtend 12 augustus, 8 uur: einde van de marathon! Toch hebben we nog veel energie over. Dan gaan we maar ontbijten. Na het ontbijt nog afscheid nemen en dan recht naar huis, recht ons bed in!
Het was super, Camp Yachad, om niet meer te vergeten! Leuke dansen, leuke mensen, toffe locatie, veel gelachen maar vooral veel gedanst! Op naar volgend jaar (hopelijk zonder herexamens ;-)) !

Lies

Navigatie

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 0 gasten online.