Gebruikerslogin

Van eerste interview naar eerste optreden : Tobbedansen 04/09/10 (Ilse)

Van ons eerste radio-interview naar ons eerste dansoptreden
Vorig jaar in augustus – toen DanseriDoe nog definitief van start moest gaan – trokken onze 3 sympathieke dames Gina, Sophie en Kathleen naar de studio van Radio Tequila. Ze vertelden er – althans Gina toch – live aan de luisteraars wie DanseriDoe was, wat DanseriDoe doet en hoe je bij DanseriDoe terecht kon (en ook dat we niet aan Schotse dansen doen).
De organisatoren van Tobbedansen waren ook net aan de beurt geweest in de radiostudio om hun jaarlijks evenement in Machelen – toen editie 2009 – aan de luisteraars te verkondigen. Ze hoorden toen voor de eerste keer van DanseriDoe en waren geïnteresseerd in een optreden van ons. En dat kwam er sneller dan verwacht, een half jaartje later kregen we van de mensen van Tobbedansen onze allereerste aanvraag voor een optreden binnen! Onze grote promotour had alvast zijn vruchten afgeworpen.
Vol enthousiasme begonnen Gina en Sophie aan de keuze van de dansen voor het optreden: welke dansen zijn niet alleen leuk om te doen, maar vooral ook om naar te kijken? Toen de keuze gemaakt was, kon het echte werk beginnen. De vijf dansen werden gedanst, gedanst en nog een zoveelste keer gedanst. We zouden en moesten de dansen zonder nadenken dansen! Ook de vuistregels werden er elke les ingestampt: kring houden, anticiperen en lachen! Ja, ja, onze lesgeefster zijn soms streng, maar rechtvaardig! Maar toch bleef het leuk, want dansen aanleren voor een optreden is niet vergelijkbaar met een gewone dansles. Op een optreden is het echt van belang om samen te dansen, alle bewegingen tot in de puntjes perfect af te werken en bovendien aan het publiek te tonen dat je er plezier aan beleeft.
Toen we de vijf dansen door en door kenden, werd er aan de overgang tussen elke dans gewerkt. Gina tekende vooraf alles zorgvuldig uit op papier, maar helaas bleef van die opstelling tijdens de repetities niet veel overeind; de ene keer moesten we zo staan en de andere keer moest het helemaal anders, de ene keer pas bewegen bij het begin van het liedje, de andere keer toch maar vanaf het begin van de zang. Iedereen vond het leuk om mee te denken en oplossingen te zoeken om alles tot een mooi geheel te brengen.
En zo kwamen we steeds dichter en dichter bij het optreden op Tobbedansen, ook ‘Tobbetreden’ genoemd (haha, die verspreking kwam ooit van Sophie, maar werd algauw door iedereen in de mond genomen). De laatste week voor het Tobbetreden werd er gretig gerepeteerd, zowel in onze thuisbasis (het Brielpaviljoen) als ter plaatse in Machelen.
En toen was het zover, zaterdag 4 september 2010. Alle DanseriDoeërs stonden in oranje outfit paraat onder de brandende zon! Leuk dat ook die er was! Nadat de Snelheidsduivels, de Twee dwoaze ‘oazen en de Sioux zich van hun beste kant getoond hadden (helaas met natte kleren) was het de beurt aan DanseriDoe (gelukkig met droge kleren).

Het begin van het optreden werd wat verstoord door enkele oudere dames die niet wisten dat ze op de dansvloer stonden, maar ze waren net op tijd weg toen de polka’s begonnen. En zo was de aanzet gegeven. De volgorde van de dansen was heel leuk gekozen: starten met z’n allen, om nadien uit te dunnen tot de gevorderden en dan terug aan te groeien tot z’n allen! We doorliepen (doordansten) het parcours vlekkeloos: amper foutjes gemaakt, afstanden tussen elkaar mooi ingeschat, ons niet laten vangen door het afhellend vlak van de dansvloer en – last but not least – steeds blijven lachen. Het publiek vond het aangenaam om naar te kijken en hier en daar zag je ze meebewegen op het ritme van de muziek. Vanuit het publiek dook plots een spandoek op om ons en in het bijzonder Lies aan te moedigen!
Na afloop genoten we nog lang na van het geslaagde optreden. Zelfs uren nadien voelden we nog steeds de adrenaline in ons bloed …
En om het verslag van ons allereerste dansoptreden in schoonheid te eindigen, wil ik graag mijn welgemeende dank uitdrukken voor onze enthousiaste lesgeefsters Gina en Sophie. Ze stoefen altijd maar over ons – hun leerlingen – dat we slechts na één jaar DanseriDoe zo’n puike prestatie hebben neergezet, maar ze vergeten daarbij wel ‘ns dat we dat vooral aan hen te danken hebben! Daarom 1000 maal dank, Gina en Sophie. We verlangen alvast naar het 2e DanseriDoe-dansjaar!
Vele dansgroetjes,
Ilse

Navigatie

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 1 gast online.