Gebruikerslogin

Impressies van mijn eerste dansjaar bij DanseriDoe (L. Doom)

Impressies van mijn eerste dansjaar bij Danseridoe
Zomer 2010… een drukke zaterdagmiddag… nog snel even wat boodschappen doen in de plaatselijke supermarkt.
Toen ik buitenkwam werd ik aangesproken door twee enthousiaste dames die een folder uitdeelden in vrolijk oranje “Danseridoe – Internationale dans in Deinze”. Wauw, dansen! In mijn jonge(re) jaren had ik al eens een cursus volksdansen gevolgd, en een hele tijd daarna lijndansen. Hoewel ik dat ook best leuk vond, herinnerde ik mij vooral de moeite die het kostte om mij ernaartoe te slepen. Maar toch, dansen, het bleef ergens trekken en toen ik een dansmaatje had gevonden (mijn kersverse Braziliaanse schoonzus) was de eerste stap gezet.
De eerste maandagavond van september trokken we richting Brielpaviljoen, toch wel behoorlijk spannend, die eerste les!
We maakten er kennis met de lesgeefsters - Phie voor niveau 1, Gina voor niveau 2 en 3 - en met alle gelijkgestemde danszielen en toen was het tijd om erin te vliegen met onze allereerste dans uit Turkije “Makaram & Semame”. Meteen wist ik dat de slogan “Alleen al voor the fun” er pal op was: wat een leuke muziek, zo’n gedreven lesgeefsters, wat een enthousiasme!
Ambitieus als ik was waagde ik me na niveau 1 gelijk ook maar eens aan niveau 2 en 3. Een beetje te gedreven wellicht, want de nachten die erop volgden waren doorspekt met flarden muziek en danspassen allerhande, eindeloos gerepeteerd… (maar dat betert!)
Er waren in dit dansjaar veel memorabele momenten: de verhuis naar een nieuwe en grotere zaal (Terwilgen), de nieuwjaarsreceptie, de wokavond, en de instuiven. Instuif? Wat moeten we ons daar bij voorstellen? Nog meer fun natuurlijk, of wat had je gedacht! De eerste keer word je wel een beetje met beide voetjes terug op de grond gezet, want daar worden véél dansen gedraaid, waarvan je er nog niet zoveel kent. Maar dankzij de enthousiaste mensen rondom je ga ook die dansen proberen, en al doende leer je enorm veel bij!
Hét hoogtepunt van het dansjaar was onze eigen danscursus en instuif, een fantastische dag in mei waarop iedereen het beste van zichzelf heeft gegeven en die nog heel lang is blijven nazinderen.
En tussendoor ook nog veel oefenen, repeteren, zwoegen… voor het provinciaal tornooi in september, een beetje eng, maar dank zij onze onverwoestbare groepsgeest komen we er wel.
Binnenkort komt spijtig genoeg het einde van het dansjaar in zicht, maar niet getreurd, er zijn nog de openluchtinstuiven in Gent iedere woensdagavond en niet te vergeten in Deinze, op 22 augustus, op ons fonkelnieuwe Sint-Poppoplein.
Een goede raad aan iedereen die het ook eens wil proberen: zeker doen! Maar wees er wel op voorzien dat je kan gebeten worden door de dansmicrobe, en dat je leven er grondig kan door veranderen. Het kan nu nooit meer vlug genoeg maandagavond zijn. En van iemand ergens naartoe slepen is allang geen sprake meer!
Heel veel dank aan Phie en Gina, aan het voltallige bestuur en alle Danseridoekes voor een fantastisch dansjaar!
Lieve Doom

Navigatie

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 1 gast online.